Diensten

tot ver achter de komma


Het is mijn passie om uit elke tekst te halen wat erin zit.
Dat betekent allereerst een foutloze en goedlopende tekst. Maar dat is slechts het begin. De tekst moet pakken, opvallen en vooral aansluiten bij de doelgroep die je voor ogen hebt. Stilistisch, maar ook inhoudelijk. Daar ligt mijn kracht.

Ik ben een professionele en bevlogen schrijver met uitgebreide ervaring op het gebied van zakelijk en creatief schrijven, vertalingen en het corrigeren/redigeren van artikelen, boeken, columns, marktonderzoeken, bedrijfsplannen, productbeschrijvingen etcetera. Door mijn achtergrond ben ik gewend met complexe teksten om te gaan en mee te denken over concepten en begrippen in je tekst.

Als gepromoveerd filosoof en cultuurhistoricus werkte ik bij verschillende instellingen in binnen- en buitenland. In die tijd heb ik drie boeken, twee vertalingen en dertien artikelen gepubliceerd bij gerenommeerde uitgeverijen. Ik heb in de redactie van verschillende tijdschriften gezeten.

Maar ook als creatief schrijver ben ik actief. Ik schrijf reisverhalen/reiscolumns en werk aan de publicatie van twee romans en een geïllustreerd kinderboek.
Ik heb daarnaast ervaring met het begeleiden van studenten bij het schrijven, vormgeven en rechttrekken van hun scriptie of thesis.

Met mijn proefschrift won ik de landelijke Erasmus Studieprijs 2010 en wegens mijn verdiensten voor (onderzoek naar) de Nederlandse taal ben ik in 2016 toegelaten tot de Maatschappij der Nederlandsche Letteren.

 

Ik lever de volgende diensten:

  • Correctie/ proof readingTekst qua spelling en grammatica perfectioneren.
  • Redigeren tekstenTekst qua stijl verbeteren. Vergt vaak veel tijd, o.a. omdat ook spelling en grammatica meegenomen worden.
  • Zakelijke teksten schrijven
  • Sollicitatiebrief schrijven/cv opmaken
  • Creatief schrijvenSchrijven met nadruk op literaire kwaliteit (bijv. romans of gedichten).
  • TranscriptieTranscriberen is het overzetten van geluidsopnames of moeilijk leesbare tekst naar geschreven tekst.
  • Ghostwriting
  • Vertalen

 

 

 

 

 

 

Ik hecht aan een goede werkrelatie. Heldere communicatie en onderling vertrouwen heb ik hoog in het vaandel. Ik garandeer daarom een eindproduct dat voor de volle honderd procent aan je wensen voldoet. Punt.

Ik ga kortom met veel passie voor je aan de slag en hoop van je te horen!