Over Buro Stilo

van vele markten...


In 2016 heb ik Buro Stilo Taal & Tekst opgericht om mijn diensten op het gebied van tekstredactie en tekstschrijven in onder te brengen.

Daarnaast ben ik vertaler, onderzoeker en auteur. Ook werkte ik lang in de muziekindustrie.

Ik studeerde achtereenvolgens Bedrijfskunde en Filosofie in Rotterdam. Sinds mijn afstuderen werk ik als onderzoeker in de geesteswetenschappen, met name filosofie en cultuurgeschiedenis.

 • In 2009 promoveerde ik in de Filosofie. Mijn proefschrift won de Praemium Erasmianum Studieprijs 2010, uitgereikt aan “jonge onderzoekers die een dissertatie van bijzonder hoge kwaliteit hebben verdedigd”.
 • Daarna werkte ik aan de Universiteit Utrecht als postdoc-onderzoeker op het gebied van Nederlandstalige filosofie en cultuurgeschiedenis.
 • Tussen 2012 en 2014 woonde en werkte ik in Amerika, meer precies in het altijd zonnige Los Angeles. Ik was daar als visiting scholar verbonden aan de History Department van de University of California, Los Angeles (UCLA).
 • De afgelopen tien jaar was ik tussen de bedrijven door ook actief als vertaler. Ik vertaalde (met anderen) een van de boeken van de bekende Princeton-geleerde Jonathan Israel in het Nederlands: “Enlightenment Contested”.
 • In 2012 bracht ik een verzameling teksten van de Nederlandse vrijdenker Dirck Volckertszoon Coornhert (1521-1590) uit, die ik uit Oud-Nederlands overzette naar modern Nederlands.
 • Ik heb ook een tijd gewerkt aan de Nederlandse vertaling van een van de werken van de Duitse filosoof Martin Heidegger, maar dat moest helaas worden gestaakt omdat de uitgever geen overeenstemming kon bereiken met Heideggers erfgenamen.
 • Ik schrijf ook graag fictie en literaire teksten:

  • Op dit moment liggen er van mijn hand twee literaire thrillers bij verschillende uitgevers.
  • Daarnaast schrijf ik graag reisverhalen en reiscolumns.

   

  Andere activiteiten

  Tijdens en na mijn studies heb ik mijn schrijfactiviteiten altijd gecombineerd met meer praktische banen. Zo heb ik bijna 15 jaar parttime gewerkt als toneelmeester/ podiumbegeleider bij Concertgebouw De Doelen in Rotterdam. Enorm leuk werk, waar de handen uit de mouwen moesten om podium, zaal en backstage tijdig speelklaar te krijgen. Ik werkte daar met klassieke musici zoals Sir John Eliot Gardiner, Wibi Soerjadi, Cecilia Bartoli, Valéry Gergiev en Vladimir Ashkenazy, maar ook met vele artiesten uit de jazz en wereldmuziek.

   

  In 2016 mocht ik toetreden als lid tot Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

  Prijzen, beurzen & onderscheidingen

  Voor mijn werk ontving ik beurzen, onderscheidingen en prijzen:

  • 2014 Aanmoedigingsbeurs (Coornhert Stichting)
  • 2011 Marie Curie International Outgoing Fellowship Grant (Europese Unie)
  • 2010 Nationale Onderzoeksprijs (Stichting Praemium Erasmianum). De jury prees onder meer de toegankelijke stijl waarin het boek is geschreven
  • 2009 “De Groene Amsterdammer” neemt mijn proefschrift op in de lijst “beste boeken van 2009”